Medicatieveiligheid komt binnenkort een stap dichterbij

4 januari 2019

Nieuws

Medicatieveiligheid komt binnenkort een stap dichterbij. En dat is hard nodig. Want wekelijks worden in Nederland meer dan 1.200 mensen in het ziekenhuis opgenomen door medicatie-incidenten. Daarom hebben koepelorganisaties van zorgverleners samen met Nictiz de informatiestandaard Medicatieproces ontwikkeld. Deze standaard zorgt ervoor dat medicatiegegevens beter en overzichtelijk worden vastgelegd en uitgewisseld. Maak er prioriteit van en ga ‘m gebruiken. Bekijk de video waarin zorgverleners en leveranciers vertellen wat nodig is om de standaard te implementeren. Vanuit Trijn hebben een aantal apothekers, huisartsen en de programmaleiding meegedacht over de implementatie van deze standaard.

U kunt de video hier bekijken.

 

Terug naar actueel