Trijn vertrekt, we doen het veilig

9 mei 2017

Nieuws

Hoe communiceren we in de zorg over en met patiënten? Hoe doen we dat veilig? Voor zorg op de juiste plek is samenwerking essentieel. Dat betekent de juiste gegevens, op de juiste plek. Een goede digitale ondersteuning is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Hoe zit dat in Midden-Nederland?

Deze vragen staan centraal op de kick-offbijeenkomst ‘Trijn vertrekt, wij doen het veilig!’ op donderdag 11 mei. Een inspiratiemiddag over samenwerking en veilige communicatie in de zorg. Met mooie voorbeelden uit de regio, workshops om in gesprek te gaan, elkaar te inspireren en om te netwerken.

Over samenwerking en veilige communicatie in de zorg

Trijn staat voor samenwerking zorg op de juiste plek regio Utrecht (voorheen Regionaal Transmuraal Platform Utrecht). Dit is een regionaal samenwerkingsverband van drie ziekenhuizen, negen zorggroepen en Saltro. Zij werken aan zorg én patiëntgegevens op de juiste plek in Midden-Nederland. Zij hebben regionale transmurale afspraken (RTA’s ) gemaakt rondom chronische zieken zoals diabetes, COPD, CVRM en hartfalen. Uitgangspunt is kwaliteit en continuïteit van zorg. Het gaat om samenwerking tussen zorgverleners en organisaties in de eerste en tweede lijn, zowel op zorginhoudelijk als op ICT-gebied.

Trijn Digitaal

Daarom ondersteunt Trijn veilige, goede en tijdige communicatie met en over patiënten. Voor het organiseren van de juiste gegevens op de juiste plek is het programma Trijn Digitaal opgezet dat de samenwerking op het gebied van gegevensuitwisseling aanjaagt en concrete projecten initieert.  Het doel? Een betere gezondheid voor de patient, meer gebruikersgemak voor patiënten en professionals bij digitale gegevensuitwisseling en meer doelmatige zorg.

Trijn vertrekt, we doen het veilig

Voor wie?

Voor professionals, ICT’ers en bestuurders.

Waar en wanneer?

Donderdag 11 mei van 14.30 uur tot 17.30 uur St. Antonius Ziekenhuis, Koekoekslaan 1 in Nieuwegein.

Accreditatie

Er is accreditatie aangevraagd voor huisartsen voor 2 punten bij de Federatie WDH Midden Nederland.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Interesse?

Meld u aan via deze link.

Vragen?

Wilt u meer weten over deze bijeenkomst of bent u nieuwsgierig naar het volledige programma? Neem contact op met de HUS Academie via huizer@huisartsenutrechtstad.nl of 06 20 86 17 56.

Terug naar actueel